top of page

Siğil Tedavisi  Ankara -  Genital Siğil Tedavisi Yöntemleri Ankara  -  Hpv Tedavisi Ankara

kadında genital siğil tedavisi ankara

GENİTAL SİĞİL TEDAVİSİ

Genital siğil tedavisi gecikmeden yapılması gereken bir işlemdir. Aksi taktirde genital siğiller daha da yaygınlaşacaktır. Vajen çevresinde yada anüs çevresinde olabileceği gibi vajen içinde yada rahim ağzındada olabilir. Genital siğil tedavisi öncesi dikkatli bir jinekolojik muayene çok önemlidir. Jinekolojik muayene sonrasında doktorunuz sizin için en uygun tedavi yöntemini size uygulayacaktır.

Siğil tedavisi ne kadar sürer?

 

Genital siğil tedavisi siğillerin bulunduğu bölgeye, siğillerin sayısı ve yoğunluğuna, kullanılacak siğil tedavi yöntemlerine göre değişmektedir. Siğil tedavi yöntemlerinden ilaçla yakma, siğil dondurma işlemleri oldukça kısa sürer. Ancak siğil yoğunluğuna göre birkaç seans gerekebilir. Cerrahi siğil tedavi yöntemleri genellikle çok yoğun siğillerde yada kondülom dediğimiz büyük siğillerde kullanılır. Çok başvurduğumuz bir yöntem değildir. Genellikle diğer yöntemlerle problem çözülür.

 

Genital siğil tedavisi evde olur mu?

 

Genital siğil tedavisinin evde yapılması zor ve uzun sürebilir. Özellikle 1-2 adet siğili olanlarda tercih edilen kremler mevcuttur. Ancak bu kremlerin sağlam deriye yada vajen mukozasına değdirilmemesi önemlidir. Aksi halde normal dokularda da zedelenmeye neden olurlar. Bu kremler her zaman başarılı olmayabilir. Sayıca fazla olan siğillerin ise bir kadın doğum uzmanı tarafından tedavi edilmesi daha uygun olacaktır.

 

Hamilelikte (gebelikte) siğil tedavisi  olur mu?      

 

Gebelikte siğil tedavisi elbette olur. Ancak her tedavi yöntemi gebelikte kullanılmaz. Hamilelikte siğil tedavisinde koter ile yakma yada siğil dondurma tedavisi kullanılabilir. İlaçla siğil yakma tedavisinde de bazı ilaçlar kullanılabilir. Ancak gebelikte siğil kremi yada siğil ilacı dediğimiz ilaçlar kullanılmaması gerekir. Bu konuda doktorunuza danışmadan tedavi yolunuzu seçmeyiniz. 

 

Genital siğil kesin çözüm var mıdır?

 

Genital siğil kesin çözümü elbette bulaşmasını engellemektir. Bulaştıktan sonra kadınların %80’inde vücuttan tamamen temizlenmektedir. Ancak immün sistemi zayıf olan hastalarda vücuttan atılamaz ve hücreye yerleşerek kalır. İlerleyen zamanla birlikte bulaşan HPV virüsü tipine göre genital siğil yada rahim ağzı kanserine dönüşebilecek değişikliklere neden olabilir. Genital siğil tedavisi yapıldıktan sonra ilerde tekrarlaması mümkün olabilir.

 

Siğil tedavisi yapan hastaneler ve siğil tedavi merkezi hangileridir?

 

Ankara siğil tedavisi yapan hastaneler şehrin her tarafında mevcuttur. Ankara siğil tedavi merkezi olarak muayenehanemizde hizmet alabilirsiniz. Muayenehaneler siğil tedavisi açısından daha temiz, hijyenik ve mahremiyete daha uygundur.

 

Genital siğil tedavisi için hangi doktora gidilmelidir?

 

Genital siğil tedavisi için bir kadın doğum uzmanına başvurmanız ve genital bir muayene olmanız, smear testinizi ve HPV testinizi yaptırmanız uygun olacaktır. Sonuçlara göre genital siğil tedaviniz kadın doğum uzmanınız tarafından yapılacaktır. Bunun dışında cildiye, plastik cerrahi yada üroloji kliniklerinde de siğil tedavisi yapılmaktadır.

 

Genital siğil nasıl tedavi edilir?

 

Rahimde siğil tedavisi değişik yöntemlerle yapılabilmektedir. Siğil dondurma, ilaçla siğil yakma, elektrokoter ile siğil yakma, lazerle siğil tedavisi ve cerrahi olarak siğillerin çıkarılması şeklinde tedavi yöntemleri hastadaki siğil yoğunluğuna göre seçilerek uygulanır. Bunların dışında hastaların evde kullanabilecekleri siğil ilacı yada siğil kremleri de mevcuttur.

 

Genital siğil tedavi yöntemleri nelerdir?

 

Rahim ağzında siğil tedavisi için pek çok yöntem kullanılmaktadır. Lazer, elektrokoter veya değişik kimyasal maddeler ile genital siğil tedavisi uygulanabilir. Kondilom tedavisinde ilaç firmaları tarafından üretilmiş özel ilaçlarda kullanılabilir. En etkili siğil tedavisi aslında doktorunuzun en iyi uyguladığı tedavidir. Lazer tedavisi hem pahalı hemde bulunması zordur. En sık kullanılan yöntemler siğil dondurma tedavisi veya kimyasallarla yakma tedavisidir.

 

Lazerle siğil tedavisi - Lazerle siğil tedavisi fiyatı

Siğil lazer tedavisi diğer tedavi yöntemlerine göre daha pahalıdır. Oldukça etkili bir tedavi yöntemidir.  Siğil tedavisi lazer ameliyatı lokal anestezi altında yapılmaktadır. Siğil lazer tedavisi fiyatları daha pahalı olmakla birlikte her merkezde bulunmamaktadır. Kullanılan karbondioksit lazer tedavisinde HPV virüsünün solunumla alınma riski mevcuttur. Bu nedenle gereken önlemler alınmalıdır.

 

Siğil dondurma tedavisi -  Siğil azot tedavisi     

 

Dondurarak siğil tedavisi en sık kullanılan tedavi yöntemidir. Bu yöntemde sıvı azot kullanılır. Azotla siğil tedavisinde siğillerin yaygınlığına göre değişik aparatları olan aletlerle siğiller dondurulur. Sigil tedavisinde dondurma ağrısız bir yöntemdir. Bu nedenle anestezi gerektirmez.

 

Siğil asit tedavisi

 

Genital siğil tedavisinde biklorasetik asit yada trikloroasetik asit gibi kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bu ilaçlar kimyasal yıkım ile siğillerin tedavisini sağlar. Normal dokuda  da harabiyet yapabilir. Bu nedenle doktor tarafından uygulanması gereken bir ilaçtır. Hastanın bu ilacı genital bölgeye uygulaması oldukça zordur. Birkaç seans tedavi gerekebilir.

 

Elektrokoter ile siğil tedavisi - Siğil yaktırma fiyatları

Koter tedavisi ile siğil yaktırma tedavisi, genital siğil tedavisinde sık kullanılan bir tedavi yöntemidir. Elektrik enerjisi ile oluşturulan ısı yoluyla siğiller yakılır. Ancak ağrılı bir işlem olduğundan  lokal anestezi yada genel anestezi gerekebilir. Çok fazla yakma işlemi uygulanacak olursa ciltte iz kalabilir.

 

Siğil doğal tedavi  yöntemleri var mıdır?

 

Doğal siğil tedavisi bilimsel olarak kanıtlanmış tedavi yöntemleri değildir. Hem tedavi süresi uzun sürer hemde etkili olmayabilir. Halk arasında elma sirkesi, soğan suyu, incir suyu, tuz, sarımsak uygulaması gibi yöntemler uygulanmaktadır. Ancak bu tedaviler ile beklerken siğillerin yaygınlaşması riski de mevcuttur.

 

Bitkisel siğil tedavisi var mıdır? Genital siğil tedavisi bitkisel olarak nasıl yapılır?

 

Bitkisel siğil tedavisi bilimsel etkinliği kanıtlanmış bir tedavi yöntemi değildir. Diğer tedavilere yardımcı bir tedavi olarak kullanılabilir. Ancak siğil bitkisel tedavi etkisi net olarak bilinmemektedir.

 

Genital siğil cerrahi tedavisi

 

Genital siğil tedavisinde cerrahi tedavi pek başvurulan bir yöntem değildir. Ancak diğer tedavilerle tedavi edilemeyecek kadar büyük kondilomlarda yada yaygın siğillerde genital bölgedeki cildin çıkarılması gerekebilir.

 

Genital siğil tedavisi ilaçları nelerdir? Genital siğil kremi var mıdır?

 

Genital siğil tedavisinde kullanılan ilaçlar da mevcuttur. İnterferon ve imikimod adı verilen değişik ilaçlar genital siğil tedavisinde kullanılabilir. İnterferon lezyon içine de enjekte edilebilir. Ancak daha çok krem formları kullanılır. İmikimod da Aldara adı verilen bir krem şeklindedir. Sadece lezyon üzerine sürülür. Normal dokuya yada vajen mukozasına sürülmemelidir. Bu ilaçlar lokal olarak immün sistemi güçlendirerek siğilin tedavi edilmesini sağlar. Ancak uzun süre kullanmak gereklidir.

 

Genital siğil tedavisinde HPV aşıları kullanılabilir mi?

 

Genital siğil tedavisinde sadece önleyici HPV aşıları mevcuttur. Ancak tedavi edici HPV aşıları üzerinde çalışılmaktadır. Günümüzde Genital siğili önlemek için kullanılan 3 adet aşı vardır. Gardasil (dörtlü aşı), Cervarix (ikili aşı) ve Gardasil 9 (dokuzlu aşı) ismindeki aşılar kullanıma sunulmuştur. Ancak Gardasil 9 ülkemizde henüz bulunmamaktadır. Cervarix isimli aşı ise sadece rahim ağzı kanserini önlemek için kullanılır. Genital siğillerde etkili değildir.

 

Ankara genital siğil tedavisi fiyatları nasıldır?

 

Genital siğil tedavisi ücretleri Ankarada oldukça farklılık arzetmektedir. Seans başına yada paket ücret uygulanabilmektedir. Ankara siğil yaktırma ücretleri ve Ankara siğil dondurma ücretleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Aşağıdaki videomuzu izleyiniz...

bottom of page