top of page

El ve Ayak Siğili Tedavisi Ankara

Güncelleme tarihi: 28 Ara 2023


El ve Ayak Siğili Tedavisi Ankara
El ve Ayak Siğili Tedavisi Ankara

El ve ayak siğili tedavisi Ankara ili Çankaya ilçesindeki merkezimizde yapılmaktadır. El ve ayak siğili tedavisinde en önemli nokta siğillerin tedavisinin geciktirilmemesidir. Aksi halde nasır haline gelen siğillerde daha ileri tedavi yöntemleri gerekebilir. Siğil tedavi fiyatları Ankara detayları için bizi arayabilirsiniz.


El ve ayak siğilleri özellikle çocuklarda sık görülür. Bu siğiller vücutta belirdikleri yer için isimlendirilir. Palmar siğiller ellerde görülür ve ayağın dibinde plantar siğiller olur.


Neredeyse herkes yaşamlarının herhangi bir döneminde el ve ayak siğilleri ile karşılaşmaktadır.


El ve Ayak Siğilleri Nedir?


El ve ayak siğilleri, cildin üst katmanındaki viral bir enfeksiyonun neden olduğu kanserli olmayan cilt büyümeleridir. Siğillerin nedeni, insan papilloma virüsü veya HPV olarak adlandırılan bir virüs türüdür. Virüsün birçok alt tipi vardır. Ellerde ve ayaklarda siğile neden olanlar, genital siğile neden olan HPV tiplerinden farklıdır.


Bazı insanlar yanlışlıkla ayak siğillerinin kanser olduğunu düşünebilir. Aslında, bu siğiller zararlı değildir. Çoğunlukla, yaklaşık iki yıl içinde, siğillerin çoğu tedavi olmadan kaybolur. Ancak siğiller, bulundukları yere bağlı olarak tahrişe veya küçük ağrılara neden olabilir. Bekleme süresinde bazı ve el ayak siğilleri ise çoğalır, büyür ve sertleşerek nasır haline gelebilir. Bu duruma gelen siğillerde tedavi daha da zorlaşır.


El ve Ayak Siğilleri Nasıl Anlaşılır?


El ve ayak siğilleri, genellikle oldukça küçüktür. Ancak bazı siğiller büyür. Bazen ayak siğilleri küme şeklinde büyüyebilir. Bunlara mozaik siğiller denir.


Bazen nasır bir el veya ayak siğili ile karıştırılır. Bazı siğillerde, küçük siyah noktalar ortaya çıkar. Aslında siyah noktalar siğile kadar büyüyen küçük kan damarlarıdır.


Ayak siğilleri, kısmen yürüme baskısı ve düzleşme etkisinden dolayı genellikle eldeki siğiller kadar cildin üzerine yapışmaz.


El ve Ayak Siğilleri Nasıl Bulaşır?


Siğiller kişiden kişiye yayılabilir. İletim dolaylı olabilir. Elinde siğil olan bir çocuğun oyuncağından bir başka çocuğa bulaşabilir. Ya da ayağında siğil olan bir kişinin kullandığı terlik yada ayakkabılardan bir diğer kişiye geçebilir. Bunlara rağmen başka bir kişiden el veya ayak siğil alma riski oldukça azdır.


Bir kişinin siğil alma riski değişkendir. Bağışıklık sistemi zayıflamış olanlar daha hassastır. Ancak sağlıklı bağışıklık sistemi olanlarda da siğiller gelişebilir.


El ve Ayak Siğilleri Nasıl Tedavi Edilir?


El ve ayak siğilleri sıklıkla tedavi olmadan kaybolacaktır. Bununla birlikte, size rahatsızlık verebilir. Ağrıya neden olabilir. Yada kozmetik açıdan hoşunuza gitmeyebilir. Bu durumlarda tedavi seçeneğini kullanmalısınız.


Bazen bekleme sürecinde siğiller artabilir yada büyüyebilir. Bu durumda siğillerin tedavisi de zorlaşabilir. Nasır haline gelmiş siğillerin tedavisi birkaç seans sürebilir.


Reçetesiz siğil tedavileri içerisinde topikal olarak uygulanan ilaclar (jel, merhem, losyon) vardır. Bu ilaçların büyük çoğunluğu salisilik asit içerir. Başka bir seçenek, dokuyu öldüren dondurucu spreylerdir. Bu tedavilerin evde uygulanması oldukça zordur ve çok uzun zaman tedavi görmek gerekecektir. Bu tedavilerin etkisi genelde 6-12 hafta civarında oluşur. Bunlarında %50'sinde başarı elde edilemez.


Doktor tedavileri genellikle daha etkilidir. Bunlar arasında siğilin sıvı azotla dondurulması, siğilin lazerle veya küçük işlemlerle çıkarılması mevcuttur. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bazı hastalarda ilaçların uygulanmasını veya enjekte edilmesi gerekebilir.


Bununla birlikte, tedavi hızlı ve kolay değildir. El siğillerinin tedavisi daha kolaydır. Ayak siğillerinin tedavisi zordur çünkü siğillerin çoğu cilt yüzeyinin altındadır. Bazıları nasır haline gelmiştir. Bir tedavi başarılı olsa bile, siğil tekrar görünebilir.


Eğer az sayıda siğiliniz var ve size herhangi bir rahatsızlık vermiyorsa bir müddet kendiliğinden geçmesi için bekleyebilirsiniz. Ancak bekleme süresinde azalma olmazsa yada artma olacak olursa beklemeden bir doktora görünmeniz faydalı olacaktır.


El ve Ayak Siğil Tedavi Ücretleri 2024 Ankara


El ve ayak siğillerinde tedavi vücudun diğer yerlerine göre daha zordur ve süreç biraz daha uzundur. Ankara siğil tedavi ücretleri sizin siğillerinizin yaygınlığına ve büyüklüklülerine göre değişir. Nasıl haline gelmiş siğillerin tedavisi elbette daha uzun ve maliyetli olmaktadır. El ve ayak siğillerinde tedavi yaygınlığa ve merkeze göre değişmekle birlikte 2000 - 10000 tl arasındadır.


Ankara siğil ve hpv tedavisi fiyatları 2024 için bize her zaman ulaşabilirsiniz.




730 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page