top of page

Genital Siğil Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır?


Genital siğil ameliyatı, genital bölgedeki ya da diğer bölgedeki siğillerin ameliyat ile çıkarılması işlemidir. Siğilin yerine, sayısına ve büyüklüğüne göre yapılacak ameliyat şekli değişir. Genital siğillerin çoğunluğu siğil yakma ya da siğil dondurma ile tedavi edilirken bazı durumlarda siğil ameliyatı gerekebilir.


genital siğil ameliyatı

Siğil Ameliyatı Kaç Dakika Sürer?


Siğil ameliyatı süresi siğillerin büyüklüğüne ve yaygınlığı ile birlikte lokalizasyonuna göre değişir. Makat siğillerinde özellikle anüse yakın yerleşimli yoğun lezyonlarda süre uzayabilir. Bu bölge çok hassas ve ağrılı bir bölge olduğundan genel anestezi daha fazla tercih edilmekle birlikte çok yoğun olmayan pek çok vakada makat ve anüs siğilleri lokal anestezi ile tedavi edilebilir. 20-30 dakika arasında siğil yaygınlığına göre değişkenlik gösterir.

Peniste ya da scrotumda olan lezyonların tedavisinde ameliyat süresi makat siğillerine göre daha kısadır. 10-20 dakika arasında siğil yoğunluğuna göre değişir.

Kadınlarda ise dış genital organlardaki siğillerin tedavisi daha kısa sürerken, vajendeki ve rahim ağzındaki siğillerde tedavi ve ameliyat süresi elbette uzayacaktır.


Siğil Ameliyatla Alınır Mı? Genital Siğil Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Genital siğil ameliyatı için öncelikle siğillerin olduğu bölge antiseptik solüsyonla temizlenir. Hastaya genel anestezi ya da lokal anestezi uygulandıktan sonra genital siğil ameliyatı uygulanır. Genellikle siğillerin tedavisi yakma, dondurma ya da lazerle siğil tedavisi ile yapılır. Ancak büyük lezyonlarda bazen cerrahi olarak siğillerin çıkarılması gerekebilir. Özellikle cildin çok yaygın olarak tutulduğu durumlarda bazen siğilin olduğu cilt bölümü çıkarılarak daha az iz kalması amacıyla estetik siğil ameliyatı yapılabilir. Nasıl bir ameliyat yapılacağı tamamen hastanın muayenesi sonucunda belli olacaktır.


Siğil Kökü Nasıl Çıkarılır?


Siğil ameliyatında mutlaka siğilin kökü ile beraber tamamen çıkarılması gerekir. Aksi halde kökü kalacak olursa daha sonra tekrar aynı yerden siğil çıkabilir. Siğilin köküde yapılan cerrahi sırasında siğil ile birlikte kesilerek alınır.


Genital Siğil Ameliyatı Fiyatı Nasıldır?


Genital siğil ameliyatı fiyatı Ankara ilinde siğilin yoğunluğuna, yerine ve uygulanan anestezi yöntemine göre değişir. Siğil ameliyatı ücretlerini öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.


Genital Siğil Ameliyatında Anestezi İşlemi Nasıl Yapılır?


Genital siğil ameliyatı lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılır. Lokal anestezide cilt altına çok ince iğnelerle yapılan ilaçlarla uyuşma sağlanırken, genel anestezide damardan anestezik madde verilerek hasta tamamen uyutulmaktadır. Genellikle sedasyon anestezisi uygulanmaktadır.


Genital Siğil Ameliyatı Olanlar Nelere Dikkat Etmelidir?


Genital siğil ameliyatı sonrası hastalar kanama açısından dikkatli olmalıdır. İlk 6-8 saat ameliyat yerine su değmemelidir. Değecek olursa da mutlaka batikon ile temizlenmelidir. Dikiş konulan vakalarda dikişlerin ayrılmaması için dikkatli olunmalıdır. Kanama, kızarıklık, şişlik ya da yara yerinden akıntı olacak olursa mutlaka doktorunuzla irtibata geçiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page