top of page

Erkeklerde Genital Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Güncelleme tarihi: 5 Tem 2022

Erkeklerde genital siğil olanlarda mutlaka siğiller çoğalmadan tedavi edilmelidir. Genital siğiller kendiliğinden geçer diye beklemeyin. Çünkü genital siğiller kendiliğinden geçmez tam tersi bekledikçe daha da çoğalabilir. Bu nedenle siğili olan erkekler gecikmeden tedavisini yaptırmalıdır. Peki erkeklerde genital siğil tedavisi nasıl yapılır?

Erkeklerde Genital Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır

Erkekte Genital Siğil Tedavisi


Erkekte genital siğil tedavisinde pekçok yöntem kullanılmaktadır. Bunlar arasında siğil dondurma, siğil yaktırma, asitle siğil tedavisi ve lazerle siğil tedavisi gibi yöntemler mevcuttur. Bazı durumlarda özellikle çok yaygın ve aşırı büyümüş, genital bölgeyi komple kaplamış siğillere de rastlanmaktadır. Bu durumlarda genital siğiller anestezi altında cerrahi olarak da çıkarılabilir. Genellikle lokal anestezi yeterli olur.


Erkeklerde siğil yaktırma tedavisi sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Ancak ağrılı bir işlem olduğundan lokal ya da genel anestezi gerektirir. Lazerle siğil tedavisi de aynı şekildedir. Siğil dondurma tedavisi ve asitle siğil tedavisinde hasta belirgin bir ağrı hissetmez. Bu nedenle bu yöntemler anestezi istemeyen hastalarda ilk kullanılacak yöntemlerdir.


En önemli tedavi yöntemi elbette hastalığın bulaşmasını önlemektir. Hastalığın bulaşmasını engellemede en önemli faktör güvenilir tek eşliliktir. Ancak cinsel aktif olup çok sayıda partneri olan erkek ya da kadınlarda başka korunma yöntemlerine de ihtiyaç vardır. Bunların en önemlisi ise hem erkeklerin hem de kadınların hpv aşısı ile aşılanmalarıdır. Aşılanma sayesinde genital siğillere ve genital kanserlere karşı %80 oranında korunma elde edilecektir. Mutlaka hpv aşınızı yaptırınız. Hpv virüsünün bulaşıp bulaşmaması aşının yapılması için bir kriter değildir. Hpv bulaşmış bile olsa aşınızı yaptırabilirsiniz. Vücudunuzdaki hpv virüsü atıldıktan sonra aşı o virüse karşı da koruma sağlayacaktır.


Erkeklerde siğil tedavisinde kullanılan tüm yöntemler muayenehane şartlarında rahatlıkla uygulanabilmektedir. Biz siğil tedavilerini Ankara Çankayadaki siğil tedavi merkezimizde gerçekleştirmekteyiz. Anestezili ve anestezisiz tüm yöntemler tarafımızdan uygulanmaktadır. Genital siğil tedavisi düşünen tüm hastalarımızı kliniğimize bekliyoruz.


Kliniğimizde kadınlarda siğil tedavisi Doç. Dr. Nermin Köşüş ve Doç. Dr. Aydın Köşüş tarafından yapılmaktadır. Erkeklerde siğil tedavisi ise Doç. Dr. Aydın Köşüş tarafından yapılmaktadır. Ankara genital siğil tedavisi fiyatları için bize ulaşabilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page