top of page

Genital Siğil İçin Hangi Doktora Gidilir?

Güncelleme tarihi: 16 Tem 2022


Genital siğil için hangi doktora gidilir
Genital siğil için hangi doktora gidilir

Cinsel ilişki ile bulaşan genital siğil, HPV virüsünden dolayı kaynaklanan bir hastalıktır. Genital siğil deri üzerinde meydana gelir. Genital siğil, cinsel ilişki esnasında buluşan hastalıkların başında yer almaktadır. Genital bölgede meydana gelen bu siğil, hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilir. Peki genital siğil için hangi doktora gidilir, cinsel organda siğil için kadın doğum uzmanı, cildiye yada ürolojiye mi gitmeliyim, genital siğillere hangi bölümler bakar?


Bu siğilden korunmanın en etkili yolu ise hpv aşısı olmaktır. Bu siğil, genital bölgelerde meydana geldiği için oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu konuda bireylerin, özellikle cinsel ilişki esnasında kendilerine son derece dikkat etmeleri gerekir. Genital siğil genel olarak ağrısız, yumuşak et kabarcıkları olarak gözlemlenir. Şimdi öncelikle genital siğillerden bahsedelim.


Genital Siğil Belirtileri


Bazı kişilerde genital siğilin belirtileri tam olarak gözlemlenmeyebilir. Bu durumda siğil deri yüzeyinde kendini göstermez. Ancak genital siğilin belli başlı belirtileri vardır.

Genital siğilin belirtileri şunlardır:

  • Deri üzerinde kabarık lezyonlar

  • Karnabahar görünümünde oluşan kabartılar

  • Genital bölgede olan kaşıntı

  • Çok sık karşılaşılan bir belirti olmasa da hafif ağrı

  • Cinsel ilişki esnasında kanama

  • Erkeklerde idrar yaparken çatallanarak çıkması

Bunlar genital siğilin yaygın olarak gözlemlenen belirtileri arasında yer alır. Genital siğil, ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Bulaşıcı olmasından dolayı da son derece tehlikelidir. Aynı zamanda kadınlarda genital siğil olanlarda, rahim kanserine neden olabilecek kadar tehlikeli Hpv tipleri de bulunabilir. Bu nedenle mutlaka önemsenmelidir. Genital siğille karşı karşıya kalındığı zaman hemen doktora gitmeniz gerekir.


Genital Siğil Neden Meydana Gelir?


Genital siğil, HPV virüsünden dolayı hem kadınlarda hem de erkeklerde meydana gelen bir hastalıktır. Bu hastalığa neden olan birçok sebep bulunur. Bu sebeplerin başında ilk olarak cinsel hayat yer almaktadır. Öncelikle birden fazla kişi ile cinsel hayat yaşayan kişilerde bu siğile rastlanabilir. Bunun yanında erken yaşta bir cinsel hayat yaşamaya başlamak da bu siğile neden olmaktadır. Genital siğile neden olan HPV virüsü oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu bakımdan HPV virüsü banyo, tuvalet ve havlu gibi ortak kullanım alanlarından da bulaşma potansiyeline sahiptir. Ancak genel olarak en etkili bulaşma cinsel ilişki esnasında meydana gelir. Bu durumlarda bireylerin hijyenik olmaları son derece önemlidir.


Doğal Yöntemlerle Genital Siğilden Kurtulabilir miyiz?


Genital siğil, ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Bu bakımdan tedavisi kesinlikle ertelenmemelidir. Genital siğil için uygulanabilecek doğal bir tedavi henüz yoktur. Genital siğil, tedavi edilmediği takdirde daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle de en kısa sürede genital siğilin tedavi edilmesi gerekir. Özellikle cinsel hayatınızı çok aktif bir şekilde yaşamanız, genital siğili tetikleyen en büyük etkendir.


Cinsel Organda Siğil İçin Hangi Doktora Gidilmesi Gerekir?


Cinsel organda siğil hastalığının görülmesi halinde kadınlar, kadın hastalıkları uzmanına gitmelidirler. Erkekler ise kadın doğum, genel cerrahi, üroloji veya cildiye uzmanlarına gitmelidirler. Kadın doğum uzmanları özellikle cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğundan eş tedavisi de uygulayabilmekte ve bu nedenle erkeklerde hpv ve siğil etdavisi konusunda diğer branşlara göre daha deneyimlidir. Bu nedenle erkeklerde cinsel organda siğil tedavisi için kadın hastalıkları uzmanına başvurabilir. Ancak bazı cinsel organda siğil tedavisinde doktor değişimi yaşanabilir. Bu durum tamamen siğilin olduğu bölgeye göre değişiklik gösterir.


Genital Siğil Kendiliğinden Geçen Bir Hastalık Mıdır?


Genital siğil, bazı durumlarda kendiliğinden geçen bir hastalıktır. Bu nedenle de tedaviye gerek kalmayabilir. Ancak bazı genetik siğiller kendiliğinden geçmez hatta uzun yıllar boyunca devam edebilir. Bu durumlarda bireylerin mutlaka tedavi olmaları gerekir. Uzman bir doktor tarafından tedavi olunması son derece önemlidir. Bireylerin hastalığa neden olan etkenlere dikkat etmeleri gerekir. Genital siğile neden olan HPV virüsünden korunmak için hijyene son derece dikkat etmek gereklidir. Bunun yanında HPV aşısı olmak, bu siğilden korunmayı sağlayan en büyük etken olarak karşımıza çıkar.


Genital siğil için hangi doktora gidilir diye düşünüyorsanız bizi mutlaka arayınız. Erkek ve kadın doktor seçenekleri ile tüm siğil hastalarına hizmet vermekteyiz. Merkezimizde uygun fiyatlarla hastalarda siğil dondurma, siğil yakma ve lazerle siğil tedavisi uygulanmaktadır.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page