top of page

Genital Siğil Yaktırmak Acıtır mı?

Güncelleme tarihi: 18 Ağu 2023


Genital Siğil Yaktırmak Acıtır Mı
Genital Siğil Yaktırmak Acıtır Mı

Genital siğil yaktırma acıtır mı şeklindeki sorular siğili olan hastaların en çok merak ettiği konulardır. Vücutta oluşan siğiller ilk evrede fark edilmeyebilir. Bu durumun nedeni oluşan siğillerin oldukça küçük olması ve et benine benzemesinden kaynaklanmaktadır. Hatta çoğu kişinin siğilleri et beni zannettiğini söyleyebiliriz. Ancak belirli bir evreden sonra iyice büyümeye başlayan ve belirginleşen siğiller artık rahatlıkla fark edilir hale gelir ve oldukça rahatsız edicidir. Bu durumda siğil yaktırma operasyonu denilen işleme başvurularak siğiller tedavi edilir. Dilerseniz şimdi genital siğil yaktırmanın acı verip vermediği, siğil yakma işleminin nasıl yapıldığı konularını inceleyelim.


Elektrokoter Yöntemiyle Siğil Yakma Tedavisi


Siğil tedavisinde uzun yıllardır elekrokoterin aracılığıyla doku yakılarak siğiller tedavi edilir. Tedavinin adında anlaşılacağı gibi bu işlem siğillerin yakılarak yok edilmesidir. Özellikle dış genital bölge, penis kökü ve makat çevresinde oluşan küçük lezyonların tedavisinde elektrokoter yöntemi ile siğil yakma sıklıkla tercih edilir.


Ancak söz konusu yöntemin skar dokusu oluşturabilme potansiyelinden dolayı zaman zaman tercih edilmediğini de söyleyebiliriz. Ayrıca elektrokoter yöntemi uygulanırken ağrı oldukça yüksek seviyelerde olabilir. Bu nedenle yöntemin uygulanması sırasında hekimin kararı doğrultusunda genel anestezi veya lokal anestezi yöntemi kullanılır. Genelde lokal anestezi ile tedavi mümkün olup genel anesteziye gerek kalmamaktadır.


Genel anestezi ve lokal anestezinin kararına ise hastanın siğil sayısına ve siğillerin bulunduğu bölgeye göre karar verilir. Siğiller fazla ve hassas bölgede ise genel anestezi tercih edilir.


Elektrokoter Yönteminin Avantajları Nelerdir?


Elektrokoter yönteminin avantajları şöyledir;

  • Hızlı sonuç veren bir tedavi yöntemidir.

  • Lazer ya da Kriyoterapi’ye göre az masraflıdır.

  • Siğil sayısına göre genelde bir seansta tamamlanır.

Özellikle Elektrokoter yönteminin daha az masraflı olması tercih edilirliğini yükseltmektedir.


Elektrokoter Yönteminin Dezavantajları Nelerdir?


Elektrokoter, yani siğil yakma işleminin en büyük dezavantajı işlem sonrasında sebep olduğu ağrılardır. İşlem esnasında anestezi nedeniyle hasta ağrı hissetmese de işlem sonrasında zor bir süreç hastayı beklemektedir. Bu dönemde hastaya güçlü ağrı kesici ilaçlar ve çeşitli kremler verilir.


Ayrıca iyileşme süresinin kişiye göre farklılık gösterdiğini söyleyebiliriz. Bazı hastalarda iyileşme dönemi 1 hafta civarındayken bazı hastalarda 2-3 haftayı bulabilir. Ağrının yoğun olduğu dönemler ise ilk günlerdir. İlk günler atlatıldıktan sonra hasta rahat bir nefes alacak duruma gelecektir. Ancak yine de ilk günlerin zorlu geçebileceği unutulmamalıdır.


Siğil Yaktırma Sonrasında İz Kalır mı?


Siğil yaktırma işleminden sonra bir miktar iz kalabilir. Özellikle koyu renkli cilde sahip olan kişilerde daha fazla iz kaldığını söyleyebiliriz.


Siğil Yaktırma İşlemi Zararlı mıdır?


Siğil yaktırma işleminin herhangi bir zararı yoktur. Hatta siğillerin yok edilmesi gerektiğinden söz konusu işlemin zorunlu olduğunu bile söyleyebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta siğil yaktırma işleminin alanında uzman hekimler tarafından yapılmasıdır.


Siğil Yaktırma Sonrası Yan Etkiler Nelerdir?


Siğil yaktırma işleminden sonra belirgin yan etkilerin olmadığını söyleyebiliriz. Ancak bazı hastalarda su toplaması görülebilir. Su toplaması birkaç gün veya bir hafta içinde kendiliğinden düzelir. Su toplaması genelde büyük siğillerin yakılmasından sonra görülür.


Siğil Yaktırma Fiyatları Nasıldır?


Siğil yaktırma tedavisi için kesin bir fiyat vermek doğru değildir. Ancak 800 ile 3000 tl arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Fiyatlar, siğil yaktırma işleminin gerçekleşeceği hastaneye göre ve hekimin uzmanlık seviyesine göre farklılık gösterebilir. Özel hastane siğil yaktırma ücretleri de siğillerin büyüklüğüne ve sayısına göre oldukça değişkendir.


Kriyoterapi Yöntemiyle Siğil Dondurma Tedavisi


Elektrokoter yönteminin tercih edilmediği durumlarda Kriyoterapi denilen dondurma yöntemiyle siğiller tedavi edilebilir. Bu yöntemde dokuyu dondurma görevini üstlenecek gazlar probun adı verilen bir araç ile siğillere uygulanır. Söz konusu yöntemle siğil hücresi öldürülür.


Bu yönteminde en az yakma ile tedavide olduğu kadar ağrılı bir sürecinin olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda hekimler tedavi sonrası çeşitli ağrı kesiciler ve kremlerle kişinin ağrısını hafifletecek yöntemlere başvurur.


Genital siğil yakılması sırasında lokal anestezi yöntemleri yada anestezik kremler kullandığımız için siğil yakma sırasında ciddi bir ağrınız olmaz. Kliniğimizde lokal anestezi ile siğil yakma işleminizi rahatlıkla yaptırabilirsiniz.


Hpv tedavisi ile ilgili bir başka yazımızı okumak istermisiniz...



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page