top of page

Hpv Aşısı Devlet Karşılıyor mu, Özel Sigorta Kapsar mı?

Güncelleme tarihi: 28 Ara 2023



Hpv aşısı devlet karşılıyormu
Hpv aşısı devlet karşılıyormu?

Hpv aşısı fiyatı Ankarada oldukça yüksektir. Tek doz aşı 3000-4000 tl arasında yapılmaktadır. Genital siğil ve rahim ağzı kanserinin önlenmesi açısından 3 doz yapılması gereklidir. Toplamda hasta için oldukça yüksek bir meblağ oluşturmaktadır. Bu noktada hastalardan sıkça sorulan bir soru akla gelmektedir. Acaba "hpv aşısı sgk karşılıyor mu", "özel sağlık sigortası hpv aşısını kapsar mı", 2024 yılı itibari ile Hpv aşısı devlet karşılıyor mu ya da hpv aşısı ücretsiz mi"?


Ancak söz konusu rahim kanseri ve penis kanseri gibi kanserlerin önlenmesi olduğunda fiyat her zaman ikinci plandadır. Hpv aşısı Ankaradaki kliniğimizde yaptırabilirsiniz.


Hpv aşısını devlet karşılamıyor
Hpv aşısını devlet karşılamıyor

Hpv aşısını devlet karşılamıyor, sgk ödemiyor. Ancak ilerleyen zamanla birlikte hpv aşısı fiyatlarının daha da düşeceği bir gerçektir. Belki ilerleyen dönemde ülke ekonomiside göz önünde bulundurularak özellikle kadınlarda 9-12 yaşından sonra rutin aşı programına alınabilecektir. Ancak bununla ilgili şu anda herhangi bir çalışma yoktur.


Bazı yabancı ülkelerde artık kızlarda rutin aşı programına dahil edilmiştir. Avustralyada ise erkekler dahi aşı programına alınmaktadır. Ülkemizde hpv aşısını devlet karşılamıyor. Ülkemizde SGK nın hpv aşısını karşılaması için daha uzun bir döneme ihtiyaç var gibi görünmektedir.


Bununla birlikte özel sağlık sigortası hpv aşısını kapsamıyor. Hpv enfeksiyonu oldukça sık görülen bir enfeksiyon olduğundan rutin aşılama oldukça pahalıya mal olmaktadır. Bu nedenle özel sigortalar hpv aşısının maliyetini kapsam altına almamaktadır.


Hpv aşısı yapan hastaneler Ankarada oldukça fazladır. Tüm her yerde aşınızı tamamen özel yaptırmak zorundasınız. Hpv aşısını Ankara Çankayadaki kliniğimizde uygun fiyatlarla yaptırabilirsiniz. Muayenehanemizde Gardasil aşı yapılmaktadır. Hem genital siğillerin önlenmesinde, hem de rahim ağzı ve penis kanserinin önlenmesinde oldukça faydalıdır.


Hpv aşısı devlet karşılıyor mu 2024 sorusunun şu anda cevabı maalesef devlet, sgk ya da özel sigorta hpv aşısını karşılamıyor. Hpv aşısı maalesef şu anda ücretsiz değil. Hpv aşısı ücretini kendiniz karşılamak zorundasınız. Aşı ücretleri için bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page