top of page

Lazerle Siğil Tedavisi İz Bırakır Mı?

Güncelleme tarihi: 25 Tem 2022

Lazer tedavisi, kadınlarda ve erkeklerde değişik nedenlerle kullanılan bir teknolojidir. Lazer tedavisi siğil yakmada ya da et beni tedavisinde sıklıkla kullanılır. Elbette cilde yapılan her işlem ciltte iz bırakma potansiyeline sahiptir. Peki lazer tedavisi sonrası iz kalır mı?


Lazer Tedavisi Sonrası İz Kalır Mı

Ciltte Neden İz Kalır?


Ciltte oluşan izlerin pek çok nedeni vardır. Bunların en başında kişinin yara iyileşmesi gelmektedir. Bazı kişilerde yara iyileşmesi çok iyidir ve cilde yapılan işlemler sonrasında elbette diğer kişilere göre daha az iz kalacaktır. Yara iyileşmesi kötü olanlarda ise normalden daha fazla iz kalabilir.


Bir diğer neden cilde yapılan işlemdir. Yapılan her işlem ciltte değişik derecelerde iz bırakır. İz kalmama olasılığı elbette vardır ancak büyük çoğunluğunda hafif derecede iz olabilir. Cilde yapılan işlemlerde cilt derinliği ne kadar fazla olursa iz kalma olasılığı o kadar fazladır. Siğil tedavisinde ya da et beni tedavisi sırasında derin yakılan lezyonlarda ya da derin yerleşimli lezyonlarda daha fazla iz kalacaktır.


Siğil Yakıldıktan Sonra Ne Zaman İyileşir?


Siğil yakıldıktan sonra kişiden kişiye değişmekle birlikte 7-10 gün içinde iyileşir. Bu iyileşme sürecinde önce kabuklanma olur. Sonra kabuk düşer ve hafif beyaz yada pembe renkte bir cilt oluşur. Bu renk zamanla normal cilt rengine bir miktar yaklaşır. Yara iyileşmesinin tamamen tamamlanması 3-6 ayı bulur. 6 aydan sonra artık ciltte kalan izlerde azalma olmaz.


Lazerle Siğil Tedavisi Sonrası İz Kalır Mı?


Lazerle siğil tedavisi de elbette iz bırakır. Bu izin derecesi kişinin yara iyileşmesi, uygulanan dokunun rengi ve uygulanan işlemin derinliğine göre değişir. Koyu ten rengi olanlarda elbette daha fazla iz kalır. Açık renkli olanlarda ise kalan iz çok belli olmaz. Çok yüzeyel olan lazer uygulamalarında belirgin bir iz kalmayabilir. Ancak lazerle siğil tedavisi sonrası kesinlikle iz kalmaz diye düşünmeyiniz yada bu bilgilere itibar etmeyiniz.(Okuyunuz >>> Lazerle siğil tedavisi acıtır mı?)


Yakılan Siğil İzi Nasıl Geçer?


Siğil yakıldıktan sonra oluşan yara izlerinin geçmesi için bazı tedaviler uygulanabilmektedir. Bu tedavilerle 3-6 ay kullanımlarda yara izleri normal cilt rengine yaklaşmaktadır. Aşırı iz kalanlarda ya da cilt renginden dolayı belirgin olanlarda yara izi geçirme tedavileri kullanılabilir.


Klinğimizde hpv tedavisi ve siğil tedavisi uygulanmaktadır. Genital siğil yakma, dondurma veya lazerle siğil tedavisi işlemlerinizi, hpv testi ve hpv aşınızı da kliniğimizde yaptırabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page