top of page

Hpv Aşısı Nerede Yapılır?

Güncelleme tarihi: 6 Mar 2023

Hpv aşısı, günümüzde gittikçe yaygınlaşan ve günümüzün en çok görülen cinsel yolla bulaşan hastalık olarak nitelendirilen hpv virüsü ve buna bağlı genital siğil ve genital kanser gelişiminim önüne geçmek için oldukça önemlidir. Aşı 9-45 yaş arası tüm erkek ve kadınlara yapılabilmektedir. Ancak aşı maalesef tüm topluma yayılamamıştır. Vatandaşların aşıya ulaşmaları gerek fiyatları gerekse aşı miktarının yeterli olmaması nedeniyle bazen zor olmaktadır. Peki, hpv aşısı nerede yapılır, aşıyı nerede bulabilirim? Şimdi bu konuları inceleyelim.


hpv aşısı nerede yapılır

HPV Aşısını Nereden Bulabilirim?

Hpv aşısını nereden bulabilirim diye düşünmeyin. Bizim kliniğimiz dahil pekçok özel muayenehanede aşıyı bulabilmeniz ve yaptırabilmeniz mümkündür. Hpv aşısı eczanelerde de satılmaktadır. Ancak eczaneden aldığınız aşıyı hastanelerde reçetesiz yaptırmanız mümkün değildir. Bu nedenle hastaneden reçete yazdırmanız için muayene olmanız gerekecek ve aşının maliyeti sizin için daha maliyetli olacaktır. Kliniğimizde hpv aşısı uygun koşullarda saklanmaktadır. Hpv aşınızı randevu alarak Çankaya ilçesindeki özel kliniğimizde yaptırabilirsiniz.


HPV Aşısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Hpv aşısı için kadın hastalıkları kliniğine başvurabilirsiniz. Diğer bazı branşlarda da siğil tedavisi yapılmakta birlikte hpv aşısı konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olmayabilir.


HPV Aşısı Reçetesiz Alınır Mı, Reçetesiz Yapılır Mı?

Hpv aşısı reçetesiz alınabilir. Eczaneden reçetesiz alabilir ya da muayenehanelerde reçete olmadan yaptırabilirsiniz. Ancak eczaneden reçeteye gerek kalmadan aldığınız aşıyı hastanelerde reçetesiz yaptıramazsınız. Hpv aşısının devlet ödemesi ya da sgk ödemesi yoktur. Bu nedenle aşıyı yaptırmak için en uygun seçenek özel muayenehanelerdir. Hpv aşısı için reçete yazdırmanıza gerek yoktur. Reçetesiz bir şekilde muayenehanelerde doktorunuzun önerisi ve yine doktorunuzun kendisi tarafından aşınız yapılacaktır. Aile hekimi de elbette reçete yazabilir. Hatta tüm tıp doktorları hastalarına hpv aşısı reçetesi yazabilirler.


Gardasil Nereden Alabilirim, Nereden Temin Edebilirim?


Gardasil aşısına özel kliniklerden, eczanelerden ve muayenehanelerden ulaşabilirsiniz. Hpv aşısı genellikle eczanelerde çok bulunmaz. Soğuk zincir gerektirdiği ve pahalı bir aşı olduğundan eczanede çok bulundurmak risk teşkil eder. Bu nedenle siz eczaneden istediğinizde aşınız depodan aynı gün getirtilecek ve tarafınıza iletilecektir. Ülkemizde Gardasil 4 lü aşı mevcuttur. Gardasil 9 lu aşı ülkemizde uzun süre yoktu. Ancak 05.01.2023 tarihinde ülkemize gelmiş ve yapılmaya başlanmıştır. Gardasil 4 lü aşısını ve Gardasil 9 lu aşısını muayenehanemizde yaptırabilirsiniz.


Gardasil 4 Türkiye'de Var mı?


Gardasil 4 Türkiyede mevcuttur. Bazı dönemlerde aşıya ulaşmak zor olabilmektedir. Aşının ithalatında bazen aksamalar yaşanmaktadır. Bu nedenle aşının olup olmadığı konusunda öncesinde mutlaka kliniklerden bilgi alınız.


Hpv Aşısı Yapan Hastaneler Hangileridir?

Hpv aşısı yapan hastaneler genellikle bazı özel hastanelerdir. Devlet hastanelerinde yapılmamaktadır. Özel muayenehanelerde rahatlıkla reçeteye ihtiyaç olmadan, hastaneye başvurmaya gerek kalmadan yaptırabilirsiniz. Hpv aşısını sağlık ocağında da yaptıramazsınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page