top of page

Hpv İlacı Var mıdır?

Hpv virüsü tedavisinde pekçok yöntem kullanılmaktadır. Hpv ye bağlı gelişen siğillerin tedavisinde yakma, dondurma gibi yöntemlerin yanında bazı kremler ve ilaçlar da kullanılabilmektedir. Peki siğillerin tedavisinde kullanılan bu krem, hap ve ilaçların hpv virüsünü tedavi etme ve vücuttan temizlemeye faydası var mıdır, hpv virüsünü ilaçla tedavi edebilir miyiz? Bu makalemizde bu konu hakkında kafanıza takılan soruların cevaplarını bulacaksınız.


hpv ilacı var mı

HPV İçin Hangi İlaçlar Kullanılır, HPV İçin Hap Var Mı?


Hpv virüsünü yok eden veya öldüren bir ilaç maalesef şu anda yoktur. İğne olsun hap olsun hpv virüsünü yok edecek bir ilaç şu ana kadar bulunamamıştır. Bu nedenle kullandığımız ilaçlar hpv virüsünü değil hpv ye bağlı gelişen genital siğilleri yok etmek amacıyla kullanılmaktadır.


HPV Antibiyotik İle Geçer Mi, HPV İçin Hangi Antibiyotik Kullanılır?


Hpv bir virüstür. Virüslere bağlı gelişen enfeksiyonların tedavisinde antibiyotiklerin herhangi bir etkisi yoktur. Hpv virüsüne bağlı gelişen enfeskiyon veya siğillerin tedavisinde de antibiyotiklerin herhangi bir etkinliği yoktur. Antibiyotik kullanmakla hpv veya ona bağlı gelişen siğiller maalesef geçmez.


HPV Virüsünü Ne Yok Eder?


Hpv virüsünü yok edecek herhangi bir ilaç yoktur. Hpv virüsünü yok edecek olan kişinin bağışıklık sistemidir. Hpv virüsü vücuda bulaşmakla ve hastalığı geçirmekle bağışıklık sağlamaz. Zamanla vücudun savunma sistemi virüslere hücum ederek onları temizlemeye çalışır. Kişilerin %85’inde bağışıklık sistemi virüsleri yok ederken kalan kısmında başarısız olur ve virüsler vücutta kalır. Virüsleri yok etmek yerine vücuda bulaşmasını engellemek en akıllıca yaklaşım olacaktır. Bu nedenle vücudunuzun bağışıklık sistemini harekete geçirmek için hpv aşısı olmanız oldukça önemlidir. Hpv aşısı sayesinde vücuda bulaşabilecek virüslere karşı oluşturulan savunma sistemi hpv virüslerini anında yok ederek vücuda bulaşmasını engeller.


HPV İlacı Bulundu Mu, Tedavisi ve Çaresi Var Mı?


Hpv virüsünü tedavi edecek herhangi bir ilaç maalesef bulunmadı. Virüsü yok edecek aşılar konusunda çalışmalar olmakla birlikte henüz olumlu bir sonuca ulaşılamadı. Şimdilik tek çare bulaşmasını engellemek için aşı olmak ve siğil gelişenlerde düzenli takip ve tedavilerini yaptırmaktır.


HPV'yi Vücut Yener Mi?


Hpv yi vücut zamanla yenecektir. Ancak kişilerin %85’inde vücut bu virüsü atacaktır. %15’lik kısmında ise kalacaktır. Bu kişiler daha çok sigara ve alkol kullananlar, yaşı ileri olan kadın ve erkekler olup bağışıklık sistemleri genç hastalara göre daha zayıftır.


HPV Krem İle Geçer Mi? HPV ye Hangi Krem İyi Gelir?


Hpv virüsü krem ile geçmez. Ancak hpv virüsüne bağlı olarak gelişen genital siğillerin tedavisinde bazı kremler kullanılabilir. Bu kremler yeni çıkan küçük siğillerde 1 hafta içinde etki edebilirken büyük siğillerde 4-6 hafta kullanmak gerekebilir. Bazen krem kullanırken siğiller çoğalabilir. Bu açıdan dikkatli olunmalı ve kremden yeteri kadar etki elde edilemiyorsa daha fazla beklenmeden bir uzmana başvurulmalıdır. Aksi halde bazen genital siğilleriniz hızla çoğalabilir.


HPV Hangi Vitamin İyi Gelir?


Hpv virüsünün tedavisinde hastalara bağışıklık sistemini güçlendirici vitamin ilaçları verilebilir. Ancak her hastaya direkt olarak vitamin başlamak veya 2-3 adet farklı vitamin ilacını birlikte vermek doğru bir yaklaşım değildir. Aksi halde bazen vücutta istenmeyen problemler olabilir. Gerekli olan hastalarda doktorun önerisiyle vitamin ilaçları kullanılabilir. Hangi ilacın daha etkili olacağını doktorunuz size bildirecektir.


HPV İlaçsız Geçer Mi?


Hpv virüsü kişilerin %85’inde hiçbir ilaç kullanmasa bile geçecektir. Hpv nin geçmesi için kullanılacak bir ilaç yoktur. Sadece bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlar doktorunuzun tavsiyesi ile kullanılabilir. Genital siğiller ise tedavi edilmeden kendiliğinden geçmez.


Siğil İlacı Var Mı?


Hpv virüsünü tedavi edecek ilaç olmamasına rağmen hpv ye bağlı siğillerin tedavisinde pekçok ilaç ve pekçok yöntem kullanılmaktadır. Elbette tedavide en etkili yöntemler siğil yakma, siğil dondurma ve lazerle siğil tedavisi yöntemleridir. Bunun yanında piyasada pekçok krem siğil tedavisinde uygun olan hastalarda kullanılmaktadır.


Siğil İlacı Kaç Gün Kullanılır?


Siğil ilaçları 1 hafta ile 6 hafta arasında kullanılmaktadır. Siğili küçül olanlarda etkili olabilirken büyük olanlarda daha uzun sürede etkili olmaktadır. Bazen istenen etki görülemediği gibi bu bekleme süresinde hastanın siğilleri çoğalabilmektedir. Bu nedenle kremleri kullanmak yerine profesyonel bir yardım almak her zaman daha faydalıdır.


HPV de Antiviral İlaçlar Kullanılır Mı?


Hpv tedavisinde antiviral ilaçlar kullanılmaz. Antiviral ilaçların diğer virüslerde olduğu gibi bir etkinliği maalesef hpv de yoktur.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page