top of page

Siğil Aldırma Fiyatları Neye Göre Değişir?

Siğil aldırma fiyatları, siğillerin büyüklüğüne, sayısına, yerleşim yerine, kullanılacak yönteme veya anestezi yöntemine göre oldukça farklılık gösterir. Peki fiyatları en çok etkileyen faktörler nelerdir? Bu makalemizde işlem maliyetine etkili faktörleri konuşacağız.


siğil aldırma fiyatları

Siğil Aldırma Tedavisinde Maliyeti Etkileyen Faktörler Nelerdir?


Bu konuda pekçok faktör mevcuttur. Bunlardan sırasıyla bahsedeceğiz.

  1. Siğilin büyüklüğü: Bazı siğiller 1-2 mm gibi çok küçük boyutlarda iken, bazıları 2-3 cm hatta daha büyük boyutlara ulaşabilir. Dev kondilom haline gelmiş olan bu büyük siğillerde tedavi yöntemi seçiminde hastanın sağlık durumu, mali durumu, siğillerin bulunduğu bölge ve sayısı oldukça etkileyicidir. Çok sayıda dev kondilomu olanlarda işlem genel anestezi altında hastanaden ameliyathane ortamında yapılması gerekebilir. Bu süreçler elbette maliyeti 2-3 katına kadar çıkarabilir. Yine özellikle makat veya anüs bölgesindeki dev kondilomların tedavisi zorlu bir süreçtir. Birkaç seans dondurma veya siğil yakma gerekebilir. Yine bunlarda da sedasyon anestezisi ile hastanın siğilleri konforlu bir şekilde alınabilir.

  2. Siğillerin sayısı: Siğillerin sayısı maliyeti belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Dev kondilomlara eskisi kadar sık rastlamıyoruz. İnsanlar hpv konusunda bilinçlendikçe çok erken dönemde doktora başvurmakta ve tedavi şansı yakalamaktadır. Günümüzde en çok gördüğümüz 5 mm nin altında çoklu siğillerdir. Genellikle pekçok hastada 8-10 adet civarındadır. Ancak bazı hastalarda 40-50 adet gibi çok sayıda siğilede rastlanmaktadır. Bu hastalar özellikle ihmal eden veya evde siğil tedavisi ile uğraşan hastalardır. Bu bekleme sürecinde bazen çok hızlı bir şekilde çoğalmaktadır.

  3. Siğillerin bulunduğu bölge: Kadınlarda vulvada ve vajendeki siğillerin tedavisi rahimağzında olan siğilerden veya makat ve anüs bölgesindeki siğillerden daha kolaydır. Yine erkeklerde penis bölgesindeki siğillerin tedavisi makat ve anüs bölgesinde bulunan siğillerden daha kolaydır. En zor siğil tedavisi bölge itibari ile elbette makat ve anüs bölgeleridir. Bazen anüs siğilleri bağırsağa doğru içeriye gitmeye başlar. Bu durumda bu hastaların tedavileri daha da zorlaşacaktır.

  4. Tedavi yöntemi: Siğillerde dondurma tedavisi maliyeti en uygun olan yöntemlerdendir. Yakma ve lazer tedavisinde anestezi uygulamaları nedeniyle ve kullanılan teknoloji farkından dolayı ücretler elbette artacaktır. Ameliyatla siğil tedavisi ise en maliyetli yöntemdir. Çünkü bazı hastalarda anestezi altında ameliyathanede yapmak gerekebilir. Buda fiyatları oldukça yükseltecektir.

  5. Uygulandığı merkez: Bazı merkezlerde toplu ücretlendirme uygulanırken, bazı merkezlerde sadece yapılan işlemin ücreti alınmaktadır. Yine her merkezde kullanılan teknolojiler farklıdır. Uygulamayı yapan doktorun akademik ünvanıda maliyeti etkileyebilir.

  6. Anestezi ihtiyacı: Genel anestezi ihtiyacı maliyeti oldukça arttıracaktır. Ancak lokal anestezi de maliyette ciddi bir artış olmaz.

Siğil Kaç Seansta Biter?


Siğillerin tedavisinde kullanılan yöntemlerle genellikle tek seansta siğiller yok edilir. Ancak çok yaygın olan, çok büyük olan, el siğili ve ayak siğillerinde veya makat siğillerinde bazen birkaç seans gerekebilir. Kaç seans olacağı konusunda doktorunuz sizi bilgilendirecektir.


Siğil Ameliyatla Alınır Mı?


Genital bölgede oluşan dev kondilomların bazen ameliyatla alınmaları gerekebilir. Bu durumlarda lokal veya genel anestezi ile rahatlıkla alınabilir. Yine el ve ayak siğillerinde veya makat ve anüs siğillerinde ameliyat gerekebilir.


Siğil Ameliyatı Kaç Dakika Sürer?


Siğil ameliyatı süresi elbette siğilin yerleşim yerine, sayısına ve büyüklüğüne göre değişir. Genellikle 10-15 dakika civarında sürerken, çok sayıda olan genital siğillerde, el ve ayak siğillerinde bu süre uzayabilir. Kullanılan yöntemde ameliyatın süresini etkileyecektir.


Siğil Alınmazsa Ne Olur?


Siğiller alınmazsa hızlıca çoğalarak geliştiği bölgeyi tamamen kaplayabilir. Hem kozmetik açıdan çok kötü bir görüntü oluştururken hem de tedaviyi daha da zorlaştıracaktır. Ne kadar geç tedavi yapılırsa ve siğiller ne kadar çok çoğalırsa tedavi sonrasında o kadar iz kalacaktır.

Siğil Aldırma İçin Hangi Bölüme Gitmeliyim?


Siğil aldırma işlemini bu konuda tecrübesi yüksek olan herhangi bir hekime yaptırabilirsiniz. Hpv ve siğil özel bir alandır. Pekçok hekimin bu konuda yeterinde tecrübesi olmayabilir. Sadece siğilin tedavisi değil hastanın takibi, yaşam şeklinin düzenlenmesi, hastalığın tekrarlamasının önlenmesi veya azaltılması, hastaların ve partnerlerinin hpv ye karşı korunması konusunda da sizi doğru yönlendirecek bir uzmana görünmelisiniz.

Siğil Ameliyatını Kim Yapar?


Siğil ameliyatını bu konuda uzman olan tüm hekimler yapabilir. Genital siğillerin tedavisinde ve takibinde jinekologlar daha fazla tecrübe sahibidir. Yıllardır kadınlarda ve eşlerinde hpv tedavisi uygulamaktadırlar. Diğer branşların hpv ve siğil tedavisi ve yönetimi konusunda tecrübeleri daha düşüktür. Çünkü eğitim sürecinde ve sonrasında pekçok branş kendileri ile ilgili olmadığını söyleyerek hastaları başka branşlara yönlendirmektedir.


Siğil Jiletle Alınır Mı, Kesilir Mi?


Bazı hastalar siğillerini jiletle almaktadır veya kesmektedir. Bu yöntem hiç uygun bir yöntem değildir. Hem kanama hem de enfeksiyon riskini arttırırken aynı zamanda pekçok hastada siğilin kökü kaldığı için aynı yerden tekrar siğil çıkabilmektedir. Aynı zamanda bazen derin ve istenmeyen kesikler ve yaralanmalara neden olmaktadır. Ayrıca jiletle alma veya kesme sonrasında genital bölgenizde çok kötü izler kalabilir.


Siğil Alındıktan Sonra Tekrar Çıkar Mı?


Siğiller alındıktan 2-3 hafta sonra kontrolü yapılmaktadır. Bu süre zarfında tekrar siğil çıkma riski daha düşüktür. Ancak takipte pekçok hastada yeniden siğil çıkabilir. Çünkü hpv virüsü vücuttan atılana kadar yeni siğil oluşabilir. Bu sürede pek çok hastada 1-3 yıl sürer. Bu süre zarfında ara ara siğiller çıkacaktır. Çıktıkça mutlaka tedavinizi doktorunuzun önerileri doğrultusunda yaptırınız.


Siğil Aldırmak Acıtır Mı?


Siğil aldırma işlemi esnasında genellikle lokal veya genel anestezi uygulanmaktadır. Bu nedenle hastalar çok az ağrı hissedebilir veya hiç acı hissetmeyebilir.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page